o 300g Mandelmassa
o 1 ägg
o 2 äggvitor
o 2 msk kakao
Fyllning:
o 3 dl grädde
o 200g vit choklad
o 2 äggulor
o ½ pkt saffran, stöt (jag hade ingen saffran)
Garnering
o Myntablad
o Passionsfrukter
Botten:
Riv ner mandelmassan och rör i ägg, äggvitor och kakao. Häll i smeten i en
smord form med löstagbar kant, ca 24-cm i diameter. Grädda den i 175°C i nedre
delen av ugnen. Låt kallna. Fyllningen: Vispa grädden, men inte för hårt. Smält
chokladen på svag värme i vattenbad. Vispa ner äggulorna en i taget i
chokladen. Tillsätt lite av en vispade grädden och rör till en jämn smet. (Rör
ner saffranet). Vänd till sist i chokladen i resten av grädden. Bred över
mandelmassebotten i formen. Täck med plastfolie och frys mins 3 timmar.
Granering: Ta fram tårtan minst 30 minuter före servering. Garnera med mynta
och passionsfrukter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar