Mörk mousse
o 150 g mörk blockchoklad
o 1 ägg
o 2 äggulor
o 2 msk starkt kaffe
o 2 äggvitor
o 2 dl vispgrädde
Fyllning
Marängbotten
Bryt den mörka
blockchokladen i mindre bitar och smält i vattenbad. Rör ner äggulorna + det
hela ägget. tillsätt kaffet. Vispa grädden i en bunke & äggvitorna i en
annan. vänd ber en av dem i taget i chokladen.
Häll i halva
moussen i en rund form. lägg på marängbotten & häll på resten av moussen.
Lägg i frysen ca 2h.
Ljus
cokladmousse
o 100 g vit blockchoklad
o 1 ägg
o 1 dl visp grädde
Smält
blockchokladen i vattenbad, rör ner ägget, vänd ner den vispade grädden. Häll
på den mörka moussen i formen. Släta till ytan. Frys ett par timmar till. Ta
upp ca 20 min innan servering.
Garnering
o ½ dl hyvlad blockchoklad
o 1 ask physalis
o skivor av lime.
Strö över
garneringen innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar