- 1 dl sötmandel
- 1/2 dl strösocker
Botten
- 250 g mandelmassa
- 1 msk kakao
Fyllning
- 400 g mjölkchoklad eller ljus blockchoklad
- 1 burk matlagningsyoghurt (2 dl)
Börja
med krispet. Hacka mandeln grovt och blanda med socker i en tjock bottnad
kastrull. Låt sockret lösas upp på högsta värme under omrörning. Sänk värmen
till hälften och låt mandeln få lite färg och en härligt rostad doft. Sprid ut
på en plåt och låt svalna. Hacka därefter fint.
Riv
mandelmassan till bottnen grovt och knåda in kakaon, kavla ut degen och tryck
fast den i botten på en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Degen
behöver inte täcka kanterna. Bryt chokladen i bitar och smält den över
vattenbad. Låt svalna något och blande sedan ner yoghurten. Rör ner
mandelkrispet och häll smeten i formen.
Låt
stå kallt minst ett par timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar