Denna kaka kan
med fördel frysas och tas fram en liten stund före servering. Den kan då
förberedas långt i förväg och får en härlig fast konsistens och känns inte så
mäktig. Den är också mycket god kylskåpskall
Botten
o 300g mandelmassa
o 3 ägg
o 2 msk kakao
Mousse
o 200g mörk blockchoklad
o 6 mintcholkadkakor t.ex. after eight
o 1 äggula
o 3dl vispgrädde
Smörj och
bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Riv mandelmassan fint och
häll smeten i formen. Grädda kakan drygt 25 minuter i 175 grader. Smält
blockchokladen över vattenbad och bryt ner mintchokladen mot slutet. Rör om
noga och låt den sedan svalna ordentligt. Detta är viktigt efterson äggulan
annars gör att smeten stelnar. Vispa under tiden grädden, dock inte allt för
tjock. Låt den stå i rumstemperatur medan chokladen svalnar. Rör sedan ner
äggulan i chokladsmeten och vänd därefter ner grädden. Bred moussen över kakan
och förvara antingen i frysen eller kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar