o 1 ägg
o 2 äggvitor
250g mandelmassa
Fyllning:
o 3 dl vispgrädde
o 1 dl lätt crémefraiche
o 1 dl florsocker
o 2 äggulor
o 1/2 liter färska eller frysta hallon, ca 250g
Riv mandelmassa
och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en smord och bröad form med
löstagbarkant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 15-20
min, 175 grader.. Låt kakan kallna.
Vispa grädden
riktigt hårt. Vispa ihop lätt crémefraiche, florsocker och äggulor. Halvtina
och mosa hallonen. Rör ned äggsmeten och hallonen i grädden. Bred ut
hallongrädden över kakan i formen. Täck med plast och frys minst fyra timmar.
Låt stå
framme ca 30 min. Garnera med hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar