Om oss

Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.

tisdag 7 februari 2012

Frusen chokladpaj

6-8 portioner

4 dl finkrossade digestivekex
100 g smält smör eller margarin

Fyllning:
400 g Philadelphiaost
1 dl Socker
2 dl Cream fraich
3 ägg
200 g Blockchoklad (ljus eller mörk)

Garnering:
Vispad grädde
Bär och/eller frukt

Beskrivning:
1. Blanda de krossade kexen och det smälta margarinet
2. Tryck ut blandningen i en form med avtagbarkant. Ställ formen kall.
3. Vispa ost, cream fraich och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget, vispa
kraftigt. Smält chokladen i vatten bad.
4. Häll chokladen i en fin stråle ner i smeten, häll smeten i pajformen och ställ
den sedan i frysen i minst 4 timmar.
5. Ta upp pajen minst 45 min innan servering, garnera med grädde och frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar