Det här behövs
till 14-16 bitar:
o 200g chokladkakor(Safari
choklad cookies)
o 75g smör
Mörk
chokladkola:
o 1 1/2 dl vispgrädde
o 1 1/2 dl strösocker
o 1 dl mörk sirap
o 2 msk kakao
o 1/2 tsk ättiksprit (12%)
o 50 g smör
Vit chokladkaka:
o 1 1/2 dl vispgrädde
o 1 1/2 dl strösocker
o 1 dl ljus sirap
o 100 g vit choklad
o 1/2 tsk ättiksprit (12%)
o 50 g smör
Garnering:
o kakao
Mixa kakorna
till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden
som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24
cm i diameter.Ställ kallt
Mörk
chokladkola:
Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120 grader. Dra kastrullen från värmen och rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.
Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120 grader. Dra kastrullen från värmen och rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.
Vit
chokladkola:
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min till 120 grader.
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min till 120 grader.
Hacka under
tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit
och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt
Inför
servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra
över kakao. Servera i små bitar då pajen är mycket mäktig. Bjud en vispad
grädde till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar