Om oss

Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.

tisdag 7 februari 2012

Lyxig Chokladpaj


Det här behövs till 14-16 bitar:

o 200g chokladkakor(Safari choklad cookies)
o 75g smör

Mörk chokladkola:
o 1 1/2 dl vispgrädde
o 1 1/2 dl strösocker
o 1 dl mörk sirap
o 2 msk kakao
o 1/2 tsk ättiksprit (12%)
o 50 g smör

Vit chokladkaka:
o 1 1/2 dl vispgrädde
o 1 1/2 dl strösocker
o 1 dl ljus sirap
o 100 g vit choklad
o 1/2 tsk ättiksprit (12%)
o 50 g smör

Garnering:
o kakao

Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.Ställ kallt

Mörk chokladkola:
Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120 grader. Dra kastrullen från värmen och rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.

Vit chokladkola:
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min till 120 grader.

Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt
Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Servera i små bitar då pajen är mycket mäktig. Bjud en vispad grädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar