Botten:
o 4 ägg
o 2 ½ dl socker
o 200g hasselnötter
Chokladkräm:
o 2 dl vispgrädde
o 200g mörk choklad
o Finrivet skal av ca ½ apelsin
Garnering:
o 2 ½ dl vispgrädde
o 1 liter hallon
o kakao
1.
Rör ihop ägg och socker med en sked så att sockret smälter.
2.
Mal nötterna och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form
med löstagbar botten (ca 24cm i diameter).
3.
Grädda på nedersta falsen i 175oC i 30 min. Låt svalna och lägg över botten på
en tallrik.
4.
Koka upp grädden. Lyft kastrullen från värmen. Hacka chokladen och rör ner den
i grädden så att den smälter.
5.
Smaksätt med apelsinskal och rör så att smeten svalnar och tjocknar till en
kräm.
6.
Bred krämen på tårtan och ställ den kallt någon timme, eller till nästa dag.
7. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på tårtan. Fyll på med
hallon och sikta över lite kakao.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar