Om oss

Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.

tisdag 28 februari 2012

Mjölkchokladtårta med varma hallon

Ingredienser

8-10 bitar

400 g mandelmassa
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin

Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor

Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad

Varm hallonsås:
600 g hallon
2 msk florsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en
smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Vispa
grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i
chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen.
Täck över och frys minst 4 tim. Hit kan man förbereda. Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan
med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan. Värm hallonen och
blanda i florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar