8-10 bitar
400 g mandelmassa
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad
Varm hallonsås:
600 g hallon
2 msk florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade
äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en
smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i
mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Vispa
grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta
chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i
chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner
resten av grädden Häll smeten över kakan i formen.
Täck över och frys minst 4 tim. Hit kan man förbereda. Låt
tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan
med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i
florsocker och servera såsen till tårtan. Värm hallonen och
blanda i
florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar