Ingredienser
- 150 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 4 tsk vaniljsocker
Glasyr
- 2 dl grädde
- 1 msk honung
- 1 1/2 msk strösocker
- 100 g fin mörk choklad
- 2 tsk smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
- Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.
- Glasyr: Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.
- Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer.
- Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
Recept och bild från http://www.ica.se/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar