Om oss

Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.

onsdag 22 juni 2011

Jordgubbsmoussetårta

TILLAGNINGSTID: Över 20 min
SVÅRIGHETSGRAD: Medel
PORTIONER: 8-10 bitar
 
Ingredienser
100 g margarin eller smör
2 ägg
1 msk potatismjöl
200 g mandelmassa
 
Mousse:
4 gelatinblad
2 ägg
1 dl socker
1/2 dl fast jordgubbssylt
1 msk grenadin
4 dl vispgrädde
500 g färska jordgubbar
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm
i diameter med matfett.
2. Riv mandelmassan. Rör ihop matfett och mandelmassa. Vispa ner ett ägg
i sänder. Rör ner potatismjölet. Fördela smeten i formen.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Tag bort kanten från
formen och låt kakan kallna. Lossa den från botten. Diska formen och
lägg tillbaka kakan i den. Gör en remsa av aluminiumfolie ca 10 cm
hög. Placera den på insidan av formen runt botten så att fyllningen
får jämna kanter.
4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa ägg och socker
poröst och blanda ner sylten och grenadin. Vispa grädden lätt. Tag upp
gelatinbladen och smält dem i en kastrull med det vatten som följer med
på svag värme. Tag lite av grädden och rör ner med gelatinbladen. Häll
det i grädden under vispning. Rör ner äggblandningen i grädden.
5. Häll moussen på kakan. Låt den stelna i kylskåp ca 2 timmar
6. Dela jordgubbarna på längden och garnera tårtan.
7. Servera tårtan väl kyld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar