Botten:
150g smör
0,5 dl strösocker
2,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
Fyllning:
200g naturell färskost
2 burkar kesella vanilj
Garnering:
2dl av varje, hallon, blåbär, röda vinbär och jordgubbar
Sätt på ugnen på 200ºC
Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman socker, havregryn och vetemjöl. Rör ner smöret. Tryck ut degen i en form med avtagbarkant ca 22 cm diameter. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter tills den har fått fin färg. Låt kallna.
Rör hastigt samman färskosten och kesella till en smidig kräm. Fyll pajskalet med krämen. Garnera kakan med bär och ev riven vit choklad
Om oss
- ********
- Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar