Om oss

Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.

onsdag 22 juni 2011

Glace au four

1påse  valnötskärnor
100g   mörk choklad
25g     smör
1st      ägg
1,25dl strösocker
1tsk    vaniljsocker
4msk   vetemjöl
1krm    bakpulver

Maräng:
4st     äggvitor
1tsk    pressad citron
0,75dl  strösocker

Fyllning:
1l       vaniljglass
300g   frysta hallon

Garnering:
1msk  mandelspån
100g   hallon
Färsk mynta

1.       Sätt på ugnen 175ºC
2.       Grovhacka valnötterna, bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad.
3.       Rör ner smöret i chokladen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda med chokladen. Tillsätt mjöl, bakpulver och valnötter.
4.       Lägg i en form 10*30cm eller gör en i folie. Lägg bakplåtspapper i formen och bred ut smeten.
5.       Grädda i ugnen ca 20 min, låt kakan svalna.
6.       Maräng: Höj värmen till 250ºC, vispa äggvitor, citronsaft och hälften av sockret till en fast skum.
7.       Lägg lätt upptinade hallon ovanpå browniebotten. Lägg glassen ovanpå och bred tillslut marängsmeten runt och på hela kakan. Strö över mandelspån och ställ högst upp i ugnen 2-3 min tills marängen fått fin färg. Garnera med hallon och mynta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar