1påse valnötskärnor
100g mörk choklad
25g smör
1st ägg
1,25dl strösocker
1tsk vaniljsocker
4msk vetemjöl
1krm bakpulver
Maräng:
4st äggvitor
1tsk pressad citron
0,75dl strösocker
Fyllning:
1l vaniljglass
300g frysta hallon
Garnering:
1msk mandelspån
100g hallon
Färsk mynta
1. Sätt på ugnen 175ºC
2. Grovhacka valnötterna, bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad.
3. Rör ner smöret i chokladen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda med chokladen. Tillsätt mjöl, bakpulver och valnötter.
4. Lägg i en form 10*30cm eller gör en i folie. Lägg bakplåtspapper i formen och bred ut smeten.
5. Grädda i ugnen ca 20 min, låt kakan svalna.
6. Maräng: Höj värmen till 250ºC, vispa äggvitor, citronsaft och hälften av sockret till en fast skum.
7. Lägg lätt upptinade hallon ovanpå browniebotten. Lägg glassen ovanpå och bred tillslut marängsmeten runt och på hela kakan. Strö över mandelspån och ställ högst upp i ugnen 2-3 min tills marängen fått fin färg. Garnera med hallon och mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar