10 bitar
Botten:
250g digestivekex
100g smör
Fyllning 1:
450g philadelphiaost
200g osockrade hallon
3 ägg
1 1/4 dl socker
Fyllning 2:
3 dl cream fraiche
3 msk socker
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 180ºC, smula sönder kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i en form med avtagbarakanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i 5-10 min.
Kör ingredienserna i fyllning nr.1 i matberedaren till en jämn smet och häll li formen. Grädda i nedredelen av ugnen i 25-30 minuter.
Blanda ihop fyllning nr.2 och bred på kakan. Grädda ytterligare i 5 minuter och låt svalna.
Servera med rårörda hallon
Om oss
- ********
- Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar