Botten:
10-12 digestivekex
100g smör
Krossa kexen och blanda smulorna med smöret. Tryck ut blandningen i en rund form med avtagbarkant ca 24cm diameter. Ställ i kylen i någon timma.
Fyllning:
3 gelantinblad
250g choklad med cappucinosmak
1½ dl vispgrädde
600g färskost
3 ägg (dela gulan och vitan försig)
1 dl strösocker
2 msk kakao
Blöttlägg gelantinbladet i kallt vatten. Smält chokladen i vattenblad. Vispa grädden styv. Mixa färskosten med choklad, äggulor och socker. Sikta ner kakaon. Ta upp gelantinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Häll ner under vispning i färskostkrämen, vispa äggvitorna styva. Vänd ner grädden och sedan äggvitorna i chokladkrämen. Häll i formen och ställ kallt i ca 6 timmar eller tills den stelnat.
Garnering:
150g hallon
100g jordgubbar
Om oss
- ********
- Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar