Om oss

Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.

lördag 2 juli 2011

Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar

 

Ingredienser

2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
3 1/4 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon

Garnering

1/2 l jordgubbar
2 dl färska hallon

  1. Mjölkchokladtryffel: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1,5 dl av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
  2. Mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
  3. Hallongrädde: Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
  4. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
  5. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar