Om oss

Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.

tisdag 12 juli 2011

Jordgubbscheesecake

Botten:
2 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl kakao

Fyllning:
4 gelantinblad
300g jordgubbar
1½ dl socker
saft av en lime
1 dl jordgubbar i mindre bitar
3 dl vispgrädde
200g naturlig färskost

Ganering:
1 liter jordgubbar

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl med kakao, sikta ner under omrörning. Häll smeten i smord och bröad form med avtagbarkant. Grädda i 200ºC, i 12 min. Låt svalna och se till att kanten på formen är ren.
2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Ta upp dem och smält med 2 msk vatten i en kastrull. Låt svalna.
3. Mixa 300g jordgubbar med socker och limesaft. Rör ner den inte allt för kalla jordgubbsmixen i gelantinlösningen. Vispa grädden tills den blir tjock men inte grynig. Rör ner mjukrörd färskost i jordgubbsmixen tills smeten blir väl blandad och sist  den vispade grädden och de mindre jordgubbsbitarna.
4. Häll massan över botten i formen, låt stelna i kyl och frys sedan ner den. Ta upp minst 30 min innan servering och garnera med skivade jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar