Ingredienser
- 2 msk smör
- 3 dl krossade digestivekex (ca 10 kex)
- 2 msk grädde
- 2 msk socker
Fyllning
- 100 g smält mörk choklad, 64% kakaohalt eller mer
- 3 msk espressokaffe eller starkt kaffe
- 400 g färskost, t ex philadelphiaost
- 1 msk maizena majsstärkelse (majsstärkelse)
- 1 dl strösocker
- 4 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl kesella/kvarg vanilj + 1-2 dl till dekorering
Gör så här
1. Smält smöret. Krossa kexen. Blanda samman alla ingredienser till tårtbottnen. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Den ska täcka både bottnen och kanten.
2. Sätt ugnen på 150°C.
3. Smält chokladen och blanda den med kaffet.
4. Blanda de övriga ingredienserna i en bunke. Rör till en helt slät smet och häll hälften av fyllningen i formen.
5. Tillsätt chokladkaffeblandningen till resten av fyllningen och ringla den över så att det blir ett virvelmönster. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
6. Låt kakan svalna och täck ytan med vaniljkesella. Dekorera med bär och ett vackert sidenband.
Buffé nr 3 2005
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar