Om oss

Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.

tisdag 12 juli 2011

Choklad- och kaffecheesecake

12 bitar

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 dl krossade digestivekex (ca 10 kex)
  • 2 msk grädde
  • 2 msk socker

Fyllning

  • 100 g smält mörk choklad, 64% kakaohalt eller mer
  • 3 msk espressokaffe eller starkt kaffe
  • 400 g färskost, t ex philadelphiaost
  • 1 msk maizena majsstärkelse (majsstärkelse)
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kesella/kvarg vanilj + 1-2 dl till dekorering

Gör så här


1. Smält smöret. Krossa kexen. Blanda samman alla ingredienser till tårtbottnen. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Den ska täcka både bottnen och kanten.
2. Sätt ugnen på 150°C.
3. Smält chokladen och blanda den med kaffet.
4. Blanda de övriga ingredienserna i en bunke. Rör till en helt slät smet och häll hälften av fyllningen i formen.
5. Tillsätt chokladkaffeblandningen till resten av fyllningen och ringla den över så att det blir ett virvelmönster. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
6. Låt kakan svalna och täck ytan med vaniljkesella. Dekorera med bär och ett vackert sidenband.

Buffé nr 3 2005

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar