Botten:
250g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl lätt cream fraiche
1 dl florsocker
2 äggulor
½ liter färska eller frysta hallon, ca 250g
Riv mandelmassan och rör i ägg och äggvitor.
Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbarkant, ca 23 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15-20 min, 175ºC. Låt kakan kallna
Vispa grädden riktigt hårt.
Vispa ihop cream fraiche, florsocker och äggulor.
Halvtina och mosa hallonen. Rör ner äggsmeten och hallonen i grädden.
Bred ut hallongrädden över kakan i formen.
Täck med plast och frys i minst 4 timmar.
Låt kakan stå framme minst 30 min innan servering. Garnera med hallon.
Om oss
- ********
- Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar