Detta är receptet på smörgåstårtan som får alla att ta om, även de som vanligtvis inte gillar smörgåstårta!
För en tårtbotten på 20 bitar behöver du följande:
3 dl lätt creme fraiche
1 1/2 dl vispad grädde
2 dl majonäs
Ingredienserna ovan rör du ihop och blandar sedan i:
20 hackade pinnar "crabmix" (surimisticks)
2 hg skalade och hackade räkor
1/2 pkt fryst hackad dill
1/2 burk röd ishavsrom
Dela tårtbotten i tre delar. Smeta ut röran på bottnarna. Det är samma fyllning i båda lagren. Spara en del av fyllningen till att breda på tårtan och på tårtans sidor. Detta görs med fördel dagen innan tårtan serveras så att den hinner stå till sig ett dygn.
Nu är det dags att dekorera. Här sätter endast fantasin gränserna, men här är några tips på vad som kan passa bra, både när det gäller smaker och färger: Räkor, ägg, skinkrullar, ostrullar, tomater, gurka, dillkvistar, citronskivor... Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar