45 min
250g färsk lasangepasta
250g fryst bladspenat
1 aubergine ca 300g
1 gul lök
2 msk olivolja
3 burkar krossad tomat
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
200g riven lagrad ost
2½ dl matlagningsgrädde
50g riven parmensanost
- Tina spenaten och krama ur vattnet, skär auberginen i skivor på längden. Skala och finhacka löken.
- Fräs löken mjuk i oljan. Häll på de krossade tomaterna och pressa i vitlöken. Låt koka i 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt på ugnen op 200 grader.
- Häll lite tomatsås i botten på en ugnsfast form. Varva med lasangepasta och tomatsås, spenat, aubergine och riven ost blandad med grädde. Avsluta med tomatsås och riven parmensanost. Sätt formen i mitten av ugnen, gratinera i ca 25 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar