Om oss

Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.

torsdag 3 mars 2011

Lasange med aubergine och spenat

4 pers
45 min

250g färsk lasangepasta
250g fryst bladspenat
1 aubergine ca 300g
1 gul lök
2 msk olivolja
3 burkar krossad tomat
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
200g riven lagrad ost
2½ dl matlagningsgrädde
50g riven parmensanost

  1. Tina spenaten och krama ur vattnet, skär auberginen i skivor på längden. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs löken mjuk i oljan. Häll på  de krossade tomaterna och pressa i vitlöken. Låt koka i 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt på ugnen op 200 grader.
  4. Häll lite tomatsås i botten på en ugnsfast form. Varva med lasangepasta och tomatsås, spenat, aubergine och riven ost blandad med grädde. Avsluta med tomatsås och riven parmensanost. Sätt formen i mitten av ugnen, gratinera i ca 25 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar