Om oss

Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.

fredag 11 mars 2011

Chokladtryffelkaka med rostade nötter

"En syndigt god chokladkaka" står det i receptet och jag kan bara hålla med. Man äter inga stora bitar så därför räcker den till många. Den håller sig i kylen flera dagar och kan därför med fördel göras i ordning i god tid innan den skall ätas.

15-20 bitar:
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad
2 dl rostade blandade nötter

1-4 dagar före festen:
Sätt ugnen på 175*C. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan och rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Kakan skall vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen.

Under tiden kakan gräddas gör du tryffeln: Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt sedan tryffels halvstelna i kylen ca 1 timme. Därefter breder du tryffeln över kakan och strr över nötterna. Ställ kakan i kylen.

Vid servering tar du fram kakan ca 30 min innan den skall ätas. Antingen låter du gästerna skära så stora bitar de vill eller så skär du upp kakan i smala bitar och ställer fram.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar