Chokladkaka
200g smör
250g vit choklad, finhackad
3 ägg
2½dl strösocker
2dl vetemjöl
Glasyr
½dl vispgrädde
150g vit choklad, finkackad
Garnering
Florsocker
Varma Hallon om önskas
Sätt på ugnen på 175ºC. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt den hackade chokladen, rör tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner choklad, mjöl med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 24 cm).
Grädda i nedre delen av ugnen 45 min. Låt kallna och ställ i kylen.
Koka grädden. Ta av från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den är smält. Ställ i kylen 5 min så att glasyren nästan stelnar. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker och servera med vara hallon eller andra bär och grädde.
Om oss
- ********
- Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar