1 sats pajdeg
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten
Fyllning150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten
6 st bifftomater, skållade
2 st stora gula lökar, i klyftor
2 msk olivolja3 msk tomatpuré
1 tsk smulad rosmarin
1/2 tsk timjanlite kajenn
3 dl riven ostsalt och svartpeppar
Gör så här
1. Pajdeg: mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.2. Sätt ugnen på 225°.
3. Hacka tomaterna grovt. Fräs löken mjuk med olivoljan i en kastrull, tillsätt tomaterna, purén och kryddor. Småkoka utan lock ca 20 min.
4. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten, förgrädda pajskalet 10 min.
5. Ta ut formen, strö hälften av osten i botten, slå i fyllningen och täck med resten av osten. Grädda klart ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar