Hej
Här kommer en av våra absoluta favoriter, den frysta espressotårtan! Den har gjort succé på många av våra kalas och fester.
Tyvärr har vi ingen bild på den än ... den hinner oftast ta slut när man kommer på att man ska ta en bild på denna fantastiska delikatess :)
Fryst Espressotårta
8-10 portioner
Botten:
300g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl vispgrädde (eller 4 dl om man vill!)
2 msk frystorkat espressopulver
1 dl florsocker
2 äggulor
Riv mandelmassa och rör ner ägg, äggvitor och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbarkant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min, 175 grader. Låt kakan kallna.
Blanda grädde, kaffepulver och florsocker i en bunke. Vispa grädden tjock. Vispa ner äggulorna. Bred ut grädden över kakan i formen. Täck med plast och frys minst tre timmar.
Låt stå framme ca 30 min.
Om oss
- ********
- Vi är ett gäng på 8 som tycker det är väldigt trevligt att träffas ca en gång i månaden för att prata bort hela kvällen över en god fika. Vi har snart hängt ihop i 10år, under dessa år har det även blivit några spännande utflykter till olika delar av Sverige tex. Båstad, Stockholm och givetvis ett par resor till Ullared. Och i framtiden ser vi fram emot mer resor som förgyller. På våran blogg kommer ni hitta bla de recept på det vi har bakat, bilder på våra träffar och annan bra att ha information om oss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar