100g Digestivekex
100g Hobnobkex
100g Osaltat smör, plus extra för att smörja formen
125g Mörk choklad i bitar
3 dl Vispgrädde
100g Florsocker
750g Philadelphia
7,5 cl Baileys Cream-likör
Kakao för att strö över kakan
- Krossa kexen och smält smöret och 50g av chokladen i ett vattenbad, blanda kexen och chokladen.
- Smöra en form med avtagbarkant. Ta av kanten och lägg i ett bakplåtspapper, sätt tillbaka kanten så att pappret sticker ut. Tryck i kexsmeten i botten och ställ i kylen.
- Vispa grädden och florsocker, blanda i philadelphiaosten. Blanda till en jämn smet och rör sist i likören.
- Smält resten av chokladen i vattenbad, låt svalna
- Ta fram formen ur kylen och bred på smeten på kexbotten. Ringla över chokladen och gör ett fint möster med en provsticka.
- Frys tårtan minst 2 timmar.
- Vid servering, ta en varm kniv och dra i kanterna på formen så kakan lossnar lätt, dra över den till ett tårtfat och pudra över kakaon. Behöver vara ute ca 45 min innan servering.
Supergod kaka men något mastig. Den kommer absolut att bakas igen :)
SvaraRadera